Turizam: Liburnia Riviera Hoteli d.d.

Profil kompanije

Liburnia Riviera Hoteli d.d., jedno je od najvećih turističkih poduzeća u Republici Hrvatskoj koje ostvaruje godišnje prihode 50 milijuna eura. Opatija, poznata i kao 'Biser Jadrana' ili 'Kraljica turizma', predstavlja ekskluzivno jadransko ljetovalište s dugom poviješću turizma koja seže u daleku 1844. godinu, dok je turistički portfelj Liburnia Riviera Hotela više od 100 godina visoko integriran u međunarodna turistička tržišta.


Liburnia u svom operativnom turističkom portfelju ima nešto više od 2.100 smještajnih jedinica gdje u svojih 13 hotela, 4 vile i jednom kamping resortu dnevno može ugostiti preko 4.700 gostiju kojima preko 1.000 zaposlenika u visokoj sezoni nastoji pružiti savršen odmor i autentična iskustva. Slijedeći viziju pozicioniranja Opatije i okolnih općina kao jedne od najboljih turističkih destinacija na Mediteranu, Liburnijskoj rivijeri potreban je daljnji strateški pomak turističkog razvoja koji će u konačnici rezultirati daljnjim poboljšanjima i nadogradnjom turističkih proizvoda i iskustava.

Kao najveći hotelijer na Liburnijskoj rivijeri, Liburnia Riviera Hoteli d.d. je u posljednjih nekoliko godina pokrenula mjere interne reorganizacije te unaprjeđenja poslovnog modela, kao i obnovu i rekonstrukciju hotela i drugih prostora. Društvo je usredotočeno na strategiju poticanja rasta i stvaranja nove vrijednosti, uz napomenu kako je započeta reorganizacija prvi korak kako bi se izgradila čvrsta osnova za održiva ulaganja u suvremene turističke proizvode visoke dodane vrijednosti, talente, inovativne usluge i destinacije u kojima djelujemo. 

Razlozi i ciljevi za uvrštenje na burzu

Prisustvo tvrtke Liburnia Riviera Hoteli d.d. na Zagrebačkoj burzi omogućuje prezentaciju tvrtke širokom krugu potencijalnih investitora, osiguravajući pristup kapitalu ne samo domaćih, već i međunarodnih ulagača, kao i privlačenju partnerstva koja mogu pridonijeti inovacijama, razvoju novih tržišta i pristupu stručnosti iz različitih sektora.

Uvrštenje na burzu također doprinosi transparentnosti poslovanja tvrtke Liburnia Riviera Hoteli d.d., s obzirom da je tvrtka u skladu s pravilima koja uređuju tržišta kapitala obvezna, između ostalog, redovito izvještavati o svojim financijskim rezultatima i drugim značajnim informacijama.

Rezultat prethodno navedenog je dodatno povjerenje investitora i ostalih dionika kompanije koje doprinosi kvalitetnoj valorizaciji vrijednosti dionica tvrtke, što u konačnici utječe na ukupnu tržišnu kapitalizaciju i financijsku stabilnost tvrtke Liburnia Riviera Hoteli d.d.

Uvrštenje na Zagrebačku burzu predstavlja bitnu okosnicu poslovanja društva Liburnia Riviera Hoteli d.d., pružajući konkurentu platformu za daljnji razvoj, unaprjeđenje konkurentske pozicije na tržištu te ostvarivanje dugoročne održivosti i uspješnosti u dinamičnom sektoru turizma.

Održivost

Liburnia Riviera Hoteli d.d. snažno se posvećuju održivosti, poduzimajući niz koraka kako bi integrirali okolišno-društveno-upravljačko (ESG) odgovorne prakse u svoje poslovanje. Tijekom zimskog razdoblja 2022./2023. godine u objektima Liburnia Riviera Hoteli d.d. smanjena je emisija stakleničkih plinova za 155.000 kilograma, što je ekvivalent sadnji 6.200 drveća (jedno stablo u prosjeku apsorbira oko 25 kilograma CO2 godišnje). »Zelene« prakse tvrtka će nastaviti provoditi dugoročno jer je održivi turizam preduvjet za bolji život budućim generacijama. Iznimna važnost pridaje se poticanju razvoja koncepta održivosti putem aktivne podrške lokalnoj zajednici.

Kontinuiranom suradnjom s malim lokalnim obiteljskim gospodarstvima te lokalnim ribarima i škamparima, koristeći u gastronomiji svojih objekata njihove svježe, domaće namirnice i morske plodove, Liburnia Riviera Hoteli d.d. potiču razvoj malog gospodarstva, ujedno omogućujući svojim gostima da uživaju u vrhunskim jelima i okusima lokalne gastronomije. Vanpansionski objekti tvrtke, kao što su Kavane Cafe' Imperial, Cafe’ Strauss te restoran Laurus, gostima nude autohtoni doživljaj regije i putem različitih suradnji s lokalnim proizvođačima.

S druge strane, pasionirani majstori kuhinje fine-dining restorana Cubo u hotelu Ambasador, pažljivim odabirom lokalnih namirnica stvaraju vrhunska jela koja na kreativan način predstavljaju svojim gostima. Restoranu Cubo za gastronomsku izvrsnost ove je godine gastrovodič Gault & Millau dodijelio dvije „toke“, odnosno kuharske kapice. Uz to, Liburnia Riviera Hoteli d.d. aktivno sudjeluju u lokalnoj zajednici kroz razne projekte održivosti. Podupiru inicijative za očuvanje okoliša, podržavaju lokalne male proizvođače i promiču ekoturizam. Ove inicijative osim što odražavaju predanost tvrtke održivom poslovanju, one doprinose stvaranju pozitivnog društvenog utjecaja i promicanju odgovornosti prema budućim generacijama.


LRH   Dionice Liburnia Riviera Hoteli d.d.

Internet stranice izdavatelja

Više izdavatelja u turističkom sektoru: