Turizam: Imperial Riviera d.d.

Profil kompanije

Imperial Riviera d.d. (dalje: Društvo ili kompanija) jedna je od vodećih turističkih kompanija u Hrvatskoj s dugogodišnjom turističkom tradicijom, i u većinskom je vlasništvu društava za čiji račun djeluje Allianz ZB d.o.o. iz Zagreba (50,14%) te Valamar Riviere d.d. iz Poreča (46,27%).


Pažljivim ulaganjem u održivi razvoj destinacija, usluga, ljetovališta, hotela i kampova kompanija je postala prepoznatljiv čimbenik u turističkom sektoru te važan partner u destinacijama u kojima je prisutna sa svojom ponudom i proizvodima, i to u Rabu, Poreču, Makarskoj i Dubrovniku. 

Portfelj kompanije čine objekti podijeljeni po prepoznatljivim Valamar brandovima:
 

Valamar Collection Imperial Valamar Collection hotel, Rab
Valamar Hotels & Resorts Valamar Parentino hotel, Poreč
Valamar Padova hotel, Rab
Valamar Carolina hotel & Villas, Rab
Valamar Meteor hotel, Makarska
Valamar Lacroma Dubrovnik hotel, Dubrovnik
Valamar Tirena hotel, Dubrovnik
[PLACES] by Valamar Dalmacija [PLACES] hotel by Valamar, Makarska
Sunny by Valamar Eva Sunny hotel & Residence, Rab
San Marino Sunny Resort, Rab
Rivijera Sunny Resort by Valamar, Makarska
Club Dubrovnik Sunny hotel by Valamar, Dubrovnik
Camping Adriatic by Valamar –
Premium Resorts
Padova Premium Camping Resort, Rab
Camping Adriatic by Valamar –
Resorts
San Marino Camping Resort, Rab

 

Razlozi i ciljevi za uvrštenje na burzu

Uvrštenje dionica Imperial Riviere d.d. na Zagrebačku burzu predstavlja pogodnost kojom kompanija postaje vidljiva na tržištu kapitala, kako među investitorima, jednako tako spram velikim institucionalnim ulagačima tako i malim dioničarima, ali i našim gostima i poslovnim partnerima.

Kompanija je posvećena postizanju što veće transparentnosti poslovanja te stoga primjenjuje stroge regulatorne zahtjeve i standarde izvješćivanja, kroz moderan i efikasan sustav korporativnog upravljanja.

Trgovanje na burzi omoguće dioničarima transparentno praćenje tržišne vrijednosti njihovih dionica, a samim time i olakšava mogućnost potencijalnim investitorima za dodatna ulaganja, odnosno priliku da se prikupi kapital za daljnje investicije i povećanje konkurentnosti na sve zahtjevnijem tržištu pružatelja usluga u turizmu. 

Kao izdavatelj čiji su većinski dioničari strateški usmjereni ulaganju u dionice uvrštene na uređeno tržište, Imperial Riviera d.d. ispunjava sve obveze propisane pravilima tržišta kapitala što dodatno pridonosi stvaranju povjerenja njegovih ulagatelja.

Održivost

Imperial Riviera, kao društvo pod upravljanjem Valamar Riviera d.d. temeljem ugovora u odnosu na upravljanje hotelsko-turističkim objektima i sadržajima, predano je ciljevima koji za rezultat imaju održivo poslovanje, odnosno kvalitetno upravljanje, stvaranje pozitivnog ozračja i odgovornosti prema zaposlenicima, zajednici i okolišu.

E (Odgovornost za zaštitu okoliša) – kontinuirano zalaganje za očuvanje okoliša, smanjenje štetnih emisija i postizanje ugljične neutralnosti. Cilj kompanije je postići što odgovornije upravljanje otpadom, smanjiti potrošnju vode i povećati udio recikliranja vode i otpada te postići što veći udio lokalnih proizvoda u nabavi prehrambenih proizvoda.

S (Društvena odgovornost) – U skladu s korporativnom kulturom Imperial Riviera d.d. prepoznaje sve dionike u sklopu svog poslovanja počevši od zaposlenika i stalne suradnje sa sindikatima pri čemu želi za cilj ima stvaranje visoki stupanj poticajne radne okoline. Također, okrenut je lokalnoj zajednici s kojom njeguje dugu tradiciju suradnje pri čemu je stalna podrška raznim udrugama građana kao i tijelima lokalne samouprave. Društvo stvara poticajnu okolinu za poslovna partnerstva ne samo za velike sustave već i za male, lokalne dobavljače. Cilj kompanije u dijelu društvene odgovornosti jest rast, razvoj i stvaranje dodane vrijednosti za sve dionike, goste, zaposlenike i destinacije u kojima poslujemo.

G (Poslovanje i usklađenost) – Kompanija kao jedan od lidera poslovanja na turističkom tržištu primjenjuje sve relevantne nacionalne i međunarodne standarde financijskog izvještavanja i korporativnog upravljanja, a samim se time pridržava i svih relevantnih standarda u području održivosti pažljivo razmatrajući sve ESG rizike u dijelu svakodnevnog poslovanja. 

HIMR   Dionice Imperial Riviera d.d.

Internet stranice izdavatelja

Više izdavatelja u turističkom sektoru: