Proizvodi i usluge: Akademija Zagrebačke burze

Akademija Zagrebačke burze edukativni je odjel Zagrebačke burze, utemeljen 2010. uz pomoć Europske banke za obnovu i razvitak, s ciljem razvoja hrvatskog tržišta kapitala povećanjem stručnosti, iskustva i znanja brokera, investitora i opće javnosti iz područja financijskih instrumenata, trgovanja, europske prakse i drugih financijskih tema.
 
Danas je Akademija najveći pružatelj usluga edukacije o financijskim tržištima u Hrvatskoj, uz razvijenih ukupno više od 80 programa, od čega nekoliko kompleksnijih u smislu trajanja i sveobuhvatnosti, kao što su programi za odnose s investitorima ili program za poslove usklađenosti.
 
Akademija veliku pozornost posvećuje društveno odgovornom poslovanju i jačanju financijske pismenosti opće populacije s naglaskom na mladima te je oko 70% edukacija besplatno i namijenjeno upravo mladima.
Ujedno sudjeluje u radu Operativne radne grupe za praćenje provedbe mjera i aktivnosti definiranih Akcijskim planom za unaprjeđenje financijske pismenosti potrošača Vlade Republike Hrvatske.
 
Aktivnosti Akademije usmjerene su svim sadašnjim i potencijalnim sudionicima financijskog tržišta, u rasponu od malih investitora, preko studenata do infrastrukturnih ustanova i profesionalaca. Tijekom godine kroz razne oblike edukacije u organizaciji Akademije prođe oko 1.000 pojedinaca.