Zagrebačka burza

učitavam
RSS Novosti
ispiši
Uvjeti korištenja

Sljedeći Uvjeti korištenja reguliraju odnos između vas (u daljnjem tekstu: Korisnik) i Zagrebačke burze (u daljnjem tekstu: Burza). Koristeći ove www stranice, Korisnik pristaje i slaže se postupati sukladno odredbama sadržanim u ovim Uvjetima korištenja. Ukoliko vam ovi Uvjeti korištenja nisu prihvatljivi, molimo vas da ne koristite ove web stranice.

Burza daje Korisniku ograničenu, neprenosivu i neekskluzivnu dozvolu da razgleda, odštampa ili kopira sadržaj ovih web stranica isključivo za osobnu nekomercijalnu uporabu.

Podatke koji su u njima sadržani nije dopušteno u cijelosti ili djelomično na bilo koji način umnožavati, distribuirati, reproducirati, licencirati i davati u podlicencu, mijenjati, pohranjivati za kasniju uporabu i sl, bez izričitog pisanog dopuštenja Burze.

Korisnik prihvaća i shvaća da su svi podaci, sadržaj, grafika, tekst, zaštitni znaci, logotipi i svi ostali materijali sadržani u ovim web stranicama su zaštićeni propisima prava intelektualnog vlasništva.

Korištenjem ovih web stranica, Korisnik ujedno izjavljuje Burzi da je ovlašten i ima pravo prihvatiti ove Uvjete korištenja i postati stranom ovog ugovora sa Burzom, te da je sposoban shvatiti, i da shvaća, rizike povezane s korištenjem ovih web stranica i njihovog sadržaja i da razumije i prihvaća uvjete i rizike vezane uz njihovo korištenje. Ukoliko je Korisnik nezadovoljan ovim web stranicama, jedini lijek koji mu stoji na raspolaganju je da ih prestane koristiti.

Burza čini podatke sadržane u ovim web stranicama dostupne javnosti isključivo u informativne svrhe, i time nikome i nigdje, izravno niti neizravno, ne nudi sklapanje poslova niti čini ponudu za kupnju ili prodaju vrijednosnih papira. Podaci ovdje sadržani ne predstavljaju niti u kojem slučaju preporuku od strane Burze za kupnju ili prodaju bilo kakvih vrijednosnih papira.

Burza ovime ne čini nikakve preporuke glede kvalitete bilo kojeg trgovačkog društva ili investicijskog fonda spomenutog na ovim web stranicama. Podaci sadržanu u ovim web stranicama ne predstavljaju investicijski savjet niti treba biti osnovom za donošenje investicijskih prosudbi.

Podaci ovdje sadržani, uključivši tu i tržišne podatke i pokazatelje, pribavljeni su iz izvora koje smatramo pouzdanima, ali Burza ne tvrdi niti daje ikakva jamstva da su potpuni ili točni, te ih treba na taj način shvaćati.

Svi podaci se stavljaju na raspolaganje takvi kakvi jesu, bez ikakvog jamstva ili garancije bilo koje vrste, i Burza ne izričito ili prešutno ne jamči bilo kojem Korisniku ili trećim osobama za njihovu točnost, pravodobnost, potpunost, ili podesnost za neku određenu svrhu. Predmetni su podaci takove prirode da se mijenjaju bez prethodnog upozorenja i mogu postati zastarjeli. Zato trebate verificirati svaki podatak prikupljen putem ovih web stranica prije no što temeljem njega djelujete.

Burza neće odgovarati iz bilo kojeg razloga za bilo kakva potraživanja, gubitke, štetu, trošak ili izdatak bilo koje vrste koji bi proizlazili izravno ili neizravno iz korištenja podataka sadržanih u ovim web stranicama, ili neautorizirang pristupa ovim stranicama ili na neki drugi način vezan uz ove stranice.

Ukoliko niste sa Burzom drugačije ugovorili u pisanom obliku, dopušteno vam je postaviti hyperlink na stranicu ZSE, pod slijedećim uvjetima: (a) link mora voditi na URL adresu https://zse.hr ne na druge stranice unutar web stranica Burze; (b) izgled, položaj i drugi aspekti linka ne smiju biti takovi da narušavaju ili umanjuju poslovni ugled vezan uz tvrtku Burze i njene logotipe i znakove; (c) izgled, položaj i drugi aspekti linka ne smiju biti takovi da stvaraju netočan dojam da je Burza sa nekim na neki način povezana ili ga sponzorira; (d) kada se link aktivira, web stranica Burze mora se ukazati na cijelom ekranu, a ne u okviru ("frame") stranice na kojoj se nalazi link, i (e) ZSE zadržava pravo da po svojoj volji uskrati pristup svojim web stranicama putem linka.

Burza može svojim web stranicama prihvatiti oglašavanje od svojih članova, uvrštenih društava i drugih organizacija. Postojanje takovih oglasa ni u kojem slučaju ne znači da Burza na bilo koji način preporučuje oglašivače.

Web site Burze sadrži, isključivo kao pomoć korisnicima, linkove na druge web stranice. Korištenje takovih linkova ili web stranica je isključivo na odgovornost Korisnika. ZSE neće odgovarati za točnost ili pouzdanost bilo kojih podataka, informacija, mišljenja, savjeta ili izjava koje se nalaze na tim stranicama. Postojanje takovih linkova na web stranicama Burze ne podrazumijeva da Burza prihvaća bilo kakovu odgovornost vezanu uz sadržaj ili korištenje tih web stranica.

Burza je poduzele mjere sigurnosti kojima podatke kojima raspolaže štiti od gubitka, zloporabe ili neovlaštenog stjecanja od strane trećih osoba. Međutim, nije moguće postići potpunu sigurnost i zaštitu privatnosti na Internetu. Zbog toga, Burza ne prihvaća nikakvu odgovornost za bilo kakovu štetu koju možete pretrpjeti posljedično zloporabi, izmjeni ili neovlaštenom stjecanju podataka koji se prenose putem Interneta.

Burza pridržava pravo svakodobne izmjene ovih Uvjeta korištenja bez prethodnog upozoravanja Korisnika. Takove izmjene obvezuju Korisnika te vam preporučujemo da ovu stranicu često posjećujete kako bi bili pravodobno i potpuno informirani o njenom sadržaju.

U slučaju povrede odredaba Uvjeta korištenja, Burza zadržava pravo koristiti sva sredstva koja joj stoje na raspolaganju sukladno pravnim propisima, uključujući i pravo spriječiti pristup na ove web stranice sa određene Internet adrese.

Ova Politika zaštite privatnih podataka pojašnjava politiku Burze vezanu uz prikupljanje, korištenje i objavljivanje informacija koje Burza prikuplja o korisnicima web stranica Burze, kao što su vaše ime, adresa, brojevi telefona i telefaxa, e-mail adresa i sl. Ove se informacije mogu prikupljati kada se Korisnik pretplati na korištenje određenih usluga koje nudi Burza, kada se registrirate za sudjelovanje u seminarima ili drugim programima koje Burza nudi, kada nam šaljete e-mail poruke ili na drugi način, a vezano uz korištenje web stranica Burze. Burza će ograničiti informacije koje prikuplja sukladno potrebama koje su uvjetovane svrhom u koju se informacije prikupljaju. Ukoliko Burza namjerava koristiti informacije u bilo koju drugu svrhu, prije toga će zatražiti vaš pristanak.

Burza može proslijediti vaše podatke drugim osobama, ali samo: (a) ukoliko ima vaš pristanak; (b) ukoliko informacije dostavlja osobama koje za Burzu obavljaju usluge i pomažu Burzi pri pružanju usluga Korisnicima, ali samo ukoliko su te osobe prihvatile Politiku zaštite privatnih podataka Burze, ili (c) ukoliko to moramo učiniti sukladno odredbama zakona ili drugih propisa ili sudskom nalogu.

U slučaju da se utvrdi da su neke odredbe ovih Uvjeta korištenja u cijelosti ili djelomično ništave ili neprovedive iz bilo kojeg razloga, to neće imati utjecaja na važenje ili provođenje preostalih odredaba ili njihovih dijelova.

WWW adresa Zagrebačke burze je: www.zse.hr. Svaka slična adresa koja se može pojaviti na Internetu nema izravne ili neizravne veze sa Zagrebačkom burzom.   
Top 5 po prometuTop 5 najboljihTop 5 najlošijih
PODR1.995,62 450,00
HT1.138,65 174,50
TUHO654,72 2.640,00
ADRS2501,09 373,00
ADPL495,67 130,00
ZABA404,79 49,80
JDOS381,60 3.740,00
RIVP339,64 23,80
PBZ268,93 730,00
ERNT236,36 1.320,00
Kratki izvještaj za 25.9.2020
Sveukupni promet7.884.206 Kn
Redovni promet7.884.206 Kn
Dionice 7.884.206 Kn
Obveznice 0 Kn
Strukturirani 0 Kn
Blok promet0 Kn
OTC promet0 Kn

CROBEX®-1,18%1.618,76
CROBEX10®-1,25%1.011,71
CROBEXprime®-1,02%956,55
CROBEXplus®-0,24%1.056,01
CROBEXtr®-1,18%1.094,24
ADRIAprime-0,55%990,50

više