Novosti: Zagrebačka I Makedonska burza potpisale sporazum o suradnji

05.03.2021. 13:32
Makedonska burza i Zagrebačka burza potpisale su Sporazum o suradnji čiji je cilj poboljšati stručno znanje i profesionalni razvoj sudionika makedonskog tržišta kapitala kroz seminare Akademije Zagrebačke burze.

Sudionici iz Makedonije imat će priliku pohađati seminare na različite teme povezane s tržištima kapitala, poput upravljanja portfeljem, korištenja financijskih izvještaja, odnosa s investitorima, regulatornog okvira tržišta kapitala u okviru propisa EU, upravljanja rizicima, korporativnog upravljanja i drugih.

Akademija Zagrebačke burze uskoro će obilježiti 11. obljetnicu svog rada, tijekom koje je više od 10.000 pojedinaca pohađalo različite oblike obrazovanja. Danas je Akademija najveći pružatelj obrazovnih usluga u području financija u Hrvatskoj i u regiji, a mi ćemo sa zadovoljstvom podijeliti svoje znanje s kolegama iz Makedonije. S obzirom na našu dugoročnu suradnju na raznim poljima, još jednom možemo zahvaliti Makedonskoj burzi na povjerenju i vjerujemo da ovaj Sporazum uspostavlja dugoročnu i plodnu suradnju na području obrazovanja, rekla je Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze.

Direktor Makedonske burze Ivan Šteriev dodao je: Potpisivanjem ovog sporazuma o suradnji Makedonska burza istovremeno postiže dva cilja: obogaćuje mogućnosti za obrazovanje zainteresiranih domaćih subjekata za cjelokupno funkcioniranje tržišta kapitala i produbljuje stratešku suradnju sa Zagrebačkom burzom. Više znanja na tržištu kapitala ključna je potreba mnogih, od onih koji rade ili žele raditi u industriji, do investitora kojima je potrebno više znanja za donošenje informiranijih odluka i konačno nadogradnje znanja izdavatelja financijskih instrumenata. Kroz sve prisutniji model on-line obrazovanja i kao rezultat partnerstva između naših institucija, očekujem da ćemo makedonskoj publici uskoro ponuditi prve treninge.

Izjave potpisnika dostupne su na You Tube kanalu Zagrebačke burze: https://youtu.be/kx-46InWE2k