Novosti: Započela konferencija „Izazov promjene“

22.10.2020. 14:40

30. konferencija Zagrebačke burze / 14. konferencija fondovske industrije

22. 10. 2020., Rovinj – U Rovinju je započela konferencija „Izazov promjene“, deveta zajednička konferencija Zagrebačke burze i fondovske industrije.

Konferencija predstavlja središnje okupljanje financijske zajednice iz Hrvatske i regije, na kojoj uobičajeno sudjeluje oko 450 sudionika iz svih grana financijske industrije, iz Hrvatske, regije i svijeta. Ove godine, uslijed pandemije koronavirusa, konferencija je ugostila 20-ak govornika te oko 150 sudionika. Suorganizatori Konferencije su Zagrebačka burza te Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava (UMFO).

 

 

Konferenciju su u ime organizatora otvorili Petar Vlaić, predsjednik Uprave Erste d.o.o. društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima, te Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze, istaknuvši zadovoljstvo što je konferencija organizirana u ovim izazovnim okolnostima te zahvalivši svim sudionicima na dolasku. 

U uvodnom dijelu konferencije sudionicima se obratio ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović,  nakon čega su slijedila predavanja dr. Ante Žigmana, predsjednika Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, te guvernera dr. Borisa Vujčića, a sudionicima će se obratiti i ministar financije dr. Zdravko Marić te drugi ugledni domaći i strani govornici.

Već jedanaestu godinu zaredom Poslovni dnevnik u suradnji sa Zagrebačkom burzom dodjeljuje nagrade tvrtkama koje su ostvarile najbolje odnose s investitorima: u konkurenciju ulaze društva iz sastava indeksa CROBEX te društva uvrštena u Vodeće i Službeno tržište Zagrebačke burze, a o nagrađenima se odlučuje temeljem statističkih kriterija koji se odnose na poštovanje Pravila Burze od strane izdavatelja te na osnovi ankete provedene među sudionicima tržišta kapitala.
Treća nagrada dodijeljena je Valamar Rivieri d.d., druga Podravci d.d., a prva Atlantic Grupi d.d. Zagrebačka burza dodijelila je i posebno priznanje za kvalitetno izvještavanje o utjecaju COVID-19 pandemije na poslovanje društvu Sunce hoteli d.d.

Više informacija dostupno je na službenoj stranici konferencije: https://www.ifmc-zse.hr