Novosti: Započela investicijska konferencija „CEE Investment Opportunities“

04.06.2024. 14:47

U Zagrebu je započela dvodnevna investicijska konferencija Zagrebačke i Ljubljanske burze „CEE Investment Opportunities“.

Događanje se tradicionalno odvija svakog proljeća u Zagrebu od 2014., a koncipirano je kao mjesto susreta slovenskih, hrvatskih i međunarodnih investitora te eminentnih izdavatelja sa Zagrebačke i Ljubljanske burze, s ciljem da se kroz niz individualnih sastanaka na jednome mjestu u kratkom periodu omogući neposredan kontakt kompanija i investitora.  

Na ovogodišnjem događanju uz hrvatske i slovenske kompanije sudjelovala je i jedna kompanija uvrštena na Bukureštansku burzu. Ukupno je sudjelovalo 16 kompanija.

Sudjelovanje je prijavilo 26 investicijskih društava i banaka, koje predstavlja 45 analitičara i investitora iz regije i inozemstva, a ukupno će održati oko 170 sastanaka s uvrštenim društvima.U sklopu događanja održane su i prezentacija slovenskog, hrvatskog te rumunjskog tržišta kapitala, čije je potencijale prezentirao Đivo Pulitika, fond manager InterCapital Asset Managementa.

Tom prilikom Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze, izjavila je: Sretni smo što je ovo događanje u posljednjih deset godina preraslo u jednu od središnjih točaka susreta domaće i regionalne investicijske zajednice. Nastojimo proširiti sudjelovanje i na regiju te uključiti i kompanije uvrštene na burze iz okruženja te dovesti veći broj stranih investitora. Potrebna nam je veća vidljivost regije na investicijskoj karti, a ovakva događanja jedan su od koraka na tom putu. Važno je održati neposredan kontakt kompanija i investitora.

Glavni cilj događanja jest domaćim i stranim investitorima olakšati pristup eminentnim hrvatskim i slovenskim kompanijama, čime se povećava njihova vidljivost te potencijalno i likvidnost. Događaj predstavlja jedinstvenu priliku da se investitori neposredno bolje upoznaju ne samo s kompanijama uvrštenima na Zagrebačku i Ljubljansku burzu već i s investicijskim mogućnostima u široj regiji.

Zagrebačka i Ljubljanska burza i ubuduće će nastaviti s individualnim i zajedničkim aktivnostima kako bi povećali interes te ojačali povjerenje domaćih i stranih ulagatelja