Novosti: Zagrebačka burza, Funderbeam SEE i Danube Angels započeli suradnju

03.11.2021. 14:22

Austrijska crowd-investing platforma Danube Angels GmbH započinje suradnju sa Zagrebačkom burzom i Funderbeamom SEE. Funderbeam SEE društvo je sa sjedištem u Zagrebu, u kojem Zagrebačka burza ima vlasnički udio zajedno s estonskim društvom Funderbeam Markets te je odgovoran za aktivnosti Funderbeama u jugoistočnoj Europi.

Od svog osnutka 2017. godine, Danube Angels nude investitorima mogućnost ulaganja u zanimljive rastuće tvrtke iz DACH i CEE regije. U okviru buduće suradnje sa Zagrebačkom burzom i Funderbeamom SEE, ova platforma sada ulazi i na hrvatsko tržište.

Zagrebačka burza i Funderbeam SEE bilježe sve veći interes i potrebu mladih hrvatskih tvrtki za financiranjem te će u sklopu ove nove suradnje odabirati one najperspektivnije i predstavljati ih Danube Angelsima kao potencijalnim vodećim investitorima za kampanje na Funderbeam platformi. U planu je i održavanje zajedničkih događanja kao što su pitching eventi i webinari.

"Lokalno znanje i podrška od ključne su važnosti pri ulasku na novo tržište. Čast nam je dodati Hrvatsku na našu investicijsku kartu i veselimo se kvalitetnoj i obostrano korisnoj suradnji, izjavio je Paul G. Putz", izvršni direktor Danube Angelsa.

"Zagrebačka burza posvećena je otvaranju mogućnosti za pristup financiranju za tvrtke u svim fazama razvoja. S Funderbeamom uspjeli smo to omogućiti malim, inovativnim i brzorastućim tvrtkama u Hrvatskoj. Na ovom putu od ključne je važnosti imati kvalitetne vodeće investitore. Stoga smo vrlo sretni što ulazimo u partnerstvo s Danube Angelsima i povećavamo potencijalni kapital koji će omogućiti rast hrvatskog gospodarstva", dodala je Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze.

"Vrlo smo sretni uspostavljanjem partnerstva s Danube Angelsima. Zajedno s njima i našom bazom investitora od 25.000 pojedinaca iz 130 zemalja možemo potaknuti rast ambicioznih tvrtki u našoj regiji. Zadovoljni smo sve većim interesom tvrtki za prikupljanjem kapitala putem Funderbeama", zaključio je Ognjan Despot, Funderbeamov voditelj SEE regije.