Novosti: Uvrštene obveznice Grada Varaždina

14.04.2021. 14:24
Na Zagrebačkoj burzi potpisan je ugovor o uvrštenju obveznica Grada Varaždina.

Ugovor su potpisali član Uprave Zagrebačke burze Tomislav Gračan te varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok.

Nakon svečanog potpisivanja ugovora, gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Ivan Čehok izjavio je: "Ovakav interes najbolje govori o povjerenju investitora u Grad Varaždin, koji u obzir uzimaju ne samo što je grad danas, nego isto što će grad biti sutra. A tu su napravljeni značajni iskoraci prema gradu novih tehnologija, što zorno svjedoče nova ulaganja u Tehnološki park i investicije u Gospodarskoj zoni Brezje. Uvrštenje obveznica na Službeno tržište Zagrebačke burze svakako će pridonijet jačanju reputacije Grada Varaždina i privlačenju novih investicija te podići  transparentnosti poslovanja grada.

Član Uprave Burze Tomislav Gračan dodao je: "Ovo je prvo uvrštenje municipalnih obveznica od 2008. godine. Izuzetno nam je drago da se Grad Varaždin odlučio za ovakav model financiranja. Svako novo izdanje predstavlja daljnji poticaj transparentnosti i razvoju domaćeg tržišta kapitala, a ovime se širi i spektar investicijskih mogućnosti na hrvatskom tržištu. Municipalne obveznice globalno su vrlo atraktivan financijski instrument, a do sada su definitivno bile nedovoljno zastupljene na našem tržištu. Nadamo se da će i druge jedinice lokalne samouprave prepoznati prednosti ovakvog načina prikupljanja kapitala za svoje razvojne potrebe."

Prvi dan trgovanja obveznicama Grada Varaždina bit će 16. travnja 2021.

Više informacija dostupno je na internetskim stranicama Zagrebačke burze: https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/36587