2020: Sretni blagdani

ZSE        Season Greetings

Sretne blagdane želi Vam Zagrebačka burza!

Godina 2020. svima nam je donijela dosad nezapamćene izazove. Bili ste važan dio našeg uspjeha i zahvalni smo što ste bili uz nas u ovoj godini.

Optimistično gledamo u budućnost i vjerujemo da zajedno možemo prevladati sve prepreke i iduću godinu učiniti boljom za sve nas.

Želimo vam mirne blagdane i veselimo se zajedničkim uspjesima u 2021. godini.

Vaša Zagrebačka burza

Ove smo godine sredstva namijenjena blagdanskim aktivnostima i poklonima odlučili donirati Autonomnoj ženskoj kući Zagreb, povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, koji se svake godine obilježava 25. studenoga. Autonomna ženska kuća Zagreb nevladina je organizacija s misijom pružanja podrške i pomoći ženama koje su preživjele nasilje te osnaživanja ženske pozicije u društvu. Osnovana je u prosincu 1990. g., kada je otvoreno prvo sklonište na području Istočne Europe namijenjeno ženama žrtvama nasilja.

 

Prema istraživanjima, svaka treća žena iskusila je neki oblik nasilja, a svakih pet sekundi u svijetu jedna žena biva zlostavljanja. Žene i muškarci koji odrastaju u obiteljima gdje je prisutno zlostavljanje trostruko češće i sami postaju zlostavljači ili žrtve zlostavljanja. Oko 35% muškaraca i žena poznaje barem jednu ženu koja je bila žrtvom fizičkog nasilja.

Autonomna ženska kuća Zagreb u svom skloništu pruža siguran smještaj na tajnoj adresi ženama koje su preživjele partnersko nasilje i njihovoj djeci te vodi savjetovalište za žene.

Hvala što ste nam i ove godine omogućili da zajedno pomognemo onima kojima je pomoć potrebna.

Za više informacija, posjetite www.azkz.net

 

→  Odjava s mailing liste