Novosti: Span d.d. uvrstio dionice na Zagrebačku burzu

21.09.2021. 15:46
Zagrebačka burza d.d. i Span d.d. potpisali su u Zagrebu ugovor o uvrštenju dionica Spana d.d. na Službeno tržište Zagrebačke burze d.d. Ugovor su potpisali Nikola Dujmović, predsjednik Uprave i glavni izvršni direktor Spana, te gđa Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze.

Uvršteno je ukupno 1.960.000 redovnih dionica pojedinačnog nominalnog iznosa od 10,00 HRK, oznake SPAN (ISIN: HRSPANRA0007), a prethodno je javnom ponudom ulagateljima bilo dostupno 578.200 dionica, odnosno 29,5 posto temeljnog kapitala. Prvi dan trgovanja predmetnim dionicama bit će 23. rujna 2021.

"Izuzetno smo zadovoljni kako je Span realizirao svoj IPO, cjelokupan proces odrađen je vrlo profesionalno. Interes je doista bio velik, što jasno pokazuje kako je kompanija percipirana od strane ulagatelja, na što je sigurno utjecala činjenica da je IT sektor jedan od globalno najatraktivijih za investiranje. Sigurna sam da će Span potaknuti i druge kompanije da počnu razmišljati o izlasku na burzu i da to i učine, jer sasvim je jasno na domaćem terenu ima dovoljno sredstava i ulagatelja koji su spremni ulagati u dionice, izjavila je tom prilikom Ivana Gažić", predsjednica Uprave Burze.

Potražnja za dionicama značajno je nadmašila ponudu, sve dionice prodane su po maksimalnoj cijeni u ponuđenom rasponu u iznosu od 175 kuna te je ukupno prikupljeno 101,2 milijuna kuna. S više od tisuću novih dioničara Spana, među kojima su institucionalni ulagatelji, puno malih ulagatelja i naši zaposlenici, postigli smo uravnoteženu strukturu s kojom Span ulazi u novu razvojnu fazu poslovanja. Vjerujem da će uvrštenje Spanovih dionica na službeno tržište Zagrebačke burze imati pozitivan efekt na hrvatsko tržište kapitala, koje po našem mišljenju treba potaknuti uzimajući u obzir važnost koju ono ima za cjelokupno gospodarstvo Hrvatske, poručio je Nikola Dujmović, osnivač i predsjednik Uprave Spana.