Novosti: Nove internetske stranice

05.10.2020. 09:00

Zagrebačka burza d.d. predstavila je svoje nove internetske stranice

Nove internetske stranice dio su strateškog cilja Burze kao vodećeg pružatelja usluga tržišta kapitala u regiji za osiguranje učinkovitog komuniciranja prema svim dionicima, što podrazumijeva isporuku točnih, pravovremenih i potpunih informacija o burzovnom trgovanju i uslugama Zagrebačke burze najširoj javnosti.

Nove internetske stranice karakterizira pregledan dizajn usmjeren boljem korisničkom iskustvu te nov način prezentiranja informacija kako bi korisnicima bile još dostupnije i razumljivije.

Razvijene su nove i unaprijeđene dosadašnje funkcionalnosti, a prikaz stranice na svim digitalnim uređajima poboljšan je kako bi se korisnicima olakšalo pretraživanje i snalaženje.

Internetske stranice Zagrebačke burze kontinuirano su unaprjeđivane i dograđivane tijekom godina. Međutim, s porastom broja i opsega usluga koje Burza pruža te potrebom za još boljim i lakšim pristupom podacima i informacijama, javila se i potreba za njihovim redizajnom. Internetske stranice svake pa tako i Zagrebačke burze najvažnija su komunikacijska platforma te centralno mjesto informiranja o burzovnom trgovanju. Riječ je o vrlo kompleksnim sjecištima „živih“ podataka i stoga je od presudne važnosti tehnologija koja omogućuje njihovu točnu i pouzdanu replikaciju netom nakon nastanka. Gotovo jednako važno jest i dizajnersko rješenje, koje svojom intuitivnošću korisnika treba prirodno „voditi“ kroz navedene podatke i druge informacije važne za donošenje investicijskih odluka. Vjerujem da smo u ovom redizajnu postigli te ciljeve i korisnicima naših internetskim stranica omogućili još kvalitetnije iskustvo, izjavila je tom prilikom Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze.

Zagrebačka burza bila je prva burza u Europi i jedna među prvima na svijetu s vlastitim službenim internetskim stranicama, koje su uspostavljene još davne 1995. zahvaljujući CARNET-u, prvom pružatelju internetskih usluga u Hrvatskoj, a na kojima su se mogli naći osnovni podaci o Burzi te redovita dnevna izvješća o trgovanju i kretanju cijena.

Danas internetske stranice Burze bilježe oko 65.000 korisnika mjesečno, od čega njih otprilike 12% izvan Hrvatske. Ranije ove godine redizajnirane su i stranice Akademije Zagrebačke burze www.akademijazse.hr te stranice LEI servisa Zagrebačke burze lei.zse.hr.