Novosti: Hrvatski Telekom u Vodećem tržištu Zagrebačke burze

12.10.2020. 10:30

Dionice Hrvatskog Telekoma postaju dio Vodećeg tržišta Zagrebačke burze

Zagreb, 12. listopada 2020. –  Uprava Zagrebačke burze donijela je 12. listopada 2020. godine Odluku o odobravanju prijelaza 80.766.229 redovnih dionica Hrvatskog Telekoma iz Službenog na Vodeće tržište Zagrebačke burze. Prijelaz u Vodeće tržište provest će se 14. listopada 2020. godine, kada počinje trgovanje dionicama HT-a u sklopu Vodećega tržišta.

Uvrštenje na Vodeće tržište Zagrebačke burze najnovija je potvrda najviše razine korporativnog upravljanja po kojem poslujemo. Uz činjenicu da je Hrvatski Telekom najveći privatni investitor u digitalizaciju Hrvatske i dionica Hrvatskog Telekoma jedna od najlikvidnijih dionica na tržištu, ulazak u Vodeće tržište potez je kojeg pozdravlja i zajednica investitora jer, ne samo da svjedoči o našem statusu „blue chip“ kompanije, već je i jak signal da su dionice Hrvatskog Telekoma vrijedno i razborito dugoročno ulaganje, izjavio je Daniel Daub, član Uprave i glavni direktor za financije Hrvatskog Telekoma.

Izuzetno nam je zadovoljstvo pozdraviti prvog izdavatelja u Vodećem tržištu ove godine - Hrvatski Telekom d.d. Značenje dionice HT-a za domaće tržište kapitala izuzetno je veliko, radi se o dionici koja je od svoga uvrštenja sad već davne 2007. jedan od najvećih generatora likvidnosti tržišta. Ovim korakom Vodeće tržište dodatno je dobilo na važnosti te pozdravljamo želju HT-a da svoju posvećenost najvišim razinama transparentnosti i dobrog korporativnog upravljanja formalizira pridruživanjem najzahtjevnijem tržišnom segmentu Zagrebačke burze, dodala je Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze.