Novosti: 14. Edukativni skup za izdavatelje

15.06.2023. 16:04
Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga, Središnje klirinško depozitarno društvo i Zagrebačka burza održali su 14. godišnju edukaciju namijenjenu društvima čiji su vrijednosni papiri uvršteni na uređeno tržište Zagrebačke burze.

I ove godine edukativni skup je održan virtualno, a sudjelovalo je više od 100 predstavnika izdavatelja, kojima su i ove godine prezentirani noviteti vezani uz regulativu tržišta kapitala te druge srodne teme.

Tim povodom predstavnici Europske banke za obnovu i razvoj najavili su i edukaciju o korporativnom upravljanju koja će biti svojevrstan nastavak projekta revizije Kodeksa korporativnog upravljanja HANFA-e i Burze.

Projekt se realizira uz financijsku potporu Europske banke za obnovu i razvoj.

Riječ je o ciklusu od 5 modula koji će se odvijati od kraja rujna do sredine studenoga, a vodit će je eksperti iz globalne konzultantske kuće Morrow Sodali, između ostaloga specijalizirane i za korporativno upravljanje.

Osim edukativnog karaktera, namjera je ovog događanja potaknuti otvoreni dijalog među sudionicima tržišta kapitala kako bi se u neposrednom kontaktu adresirale teme od interesa za sve sudionike tržišta.