Novosti: Započela konferencija "Izazov promjene"

13.10.2022. 15:30

32. konferencija Zagrebačke burze/16. konferencija fondovske industrije

13. 10. 2022., Dubrovnik – U Dubrovniku je započela konferencija „Izazov promjene“, jedanaesta zajednička konferencija Zagrebačke burze i fondovske industrije, pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske.

Konferencija predstavlja središnje okupljanje financijske zajednice iz Hrvatske i regije, uz sudjelovanje oko 450 sudionika iz svih grana financijske industrije, iz Hrvatske, regije i svijeta. Suorganizatori Konferencije su Zagrebačka burza te Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava (UMFO). 

Konferenciju je u ime organizatora otvorio Kristijan Buk, predsjednik Uprave Allianz ZB društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima, istaknuvši zadovoljstvo što je konferencija okupila najveći broj sudionika do sad, u godini u kojoj se obilježava dvadeset godina mirovinske reforme.

U uvodnom dijelu konferencije sudionicima su se obratili ministar Marin Piletić, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike kao izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, državni tajnik Ministarstva financija Stjepan Čuraj te državni tajnik Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Hrvoje Bujanović, nakon čega je uslijedilo predavanje dr. Ante Žigmana, predsjednika Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga te predavanja ostalih gotovo 30 domaćih i stranih stručnjaka iz područja financija.

Već 13. godinu zaredom Poslovni dnevnik u suradnji sa Zagrebačkom burzom dodjeljuje nagrade tvrtkama koje su ostvarile najbolje odnose s investitorima: u konkurenciju ulaze društva iz sastava indeksa CROBEX te društva uvrštena u Vodeće i Službeno tržište Zagrebačke burze, a o nagrađenima se odlučuje temeljem statističkih kriterija koji se odnose na poštovanje Pravila Burze od strane izdavatelja te na osnovi ankete provedene među sudionicima tržišta kapitala.

Treća nagrada dodijeljena je Hrvatskom telekomu, druga Podravci, a prva Atlantic Grupi.

Više informacija dostupno je na službenoj stranici konferencije: izazov-promjene.com.