Novosti: Započela konferencija „Izazov promjene“

21.10.2021. 14:11

31. konferencija Zagrebačke burze / 15. konferencija fondovske industrije

21. 10. 2021., Rovinj – U Rovinju je započela konferencija „Izazov promjene“, deseta zajednička konferencija Zagrebačke burze i fondovske industrije.

Konferencija predstavlja središnje okupljanje financijske zajednice iz Hrvatske i regije, uz sudjelovanje oko 400 sudionika iz svih grana financijske industrije, iz Hrvatske, regije i svijeta. Suorganizatori Konferencije su Zagrebačka burza te Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava (UMFO).

Konferenciju su u ime organizatora otvorili Damir Grbavac, predsjednik Uprave Raiffeisen društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima, te Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze, istaknuvši zadovoljstvo što je konferencija unatoč izazovnim okolnostima sve ove godine zadržala kontinuitet te ponovno okupila respektabilan broj sudionika. 

U uvodnom dijelu konferencije sudionicima su se obratili potpredsjednik Vlade i ministar financija dr. Zdravko Marić, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović, nakon čega su slijedila predavanja dr. Ante Žigmana, predsjednika Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, te guvernera dr. Borisa Vujčića. U nastavku konferencije sudjelovat će još 20-ak uglednih domaćih i stranih govornika.

Već 12. godinu zaredom Poslovni dnevnik u suradnji sa Zagrebačkom burzom dodjeljuje nagrade tvrtkama koje su ostvarile najbolje odnose s investitorima: u konkurenciju ulaze društva iz sastava indeksa CROBEX te društva uvrštena u Vodeće i Službeno tržište Zagrebačke burze, a o nagrađenima se odlučuje temeljem statističkih kriterija koji se odnose na poštovanje Pravila Burze od strane izdavatelja te na osnovi ankete provedene među sudionicima tržišta kapitala.

Treća nagrada dodijeljena je Valamar Rivieri d.d., druga Hrvatskom telekomu d.d., a prva Atlantic Grupi d.d.

Više informacija dostupno je na službenoj stranici konferencije: https://izazov-promjene.com