Novosti: Potpisan Sporazum o suradnji sa Montenegro berzom

27.10.2020. 09:30

Uspostavljena suradnja na području edukacije

Montenegro berza i Zagrebačka burza potpisale su Sporazum o suradnji, kojem je cilj unaprjeđenje stručnih znanja te profesionalno usavršavanje sudionika crnogorskog tržišta kapitala putem edukacija Akademije Zagrebačke burze. Polaznici iz Crne Gore pohađat će edukacije na teme poput jačanja dobrih praksi izdavatelja, razvoja praktičnih i regulatornih znanja financijskih institucija i dr. 

Akademija Zagrebačke burze nedavno je obilježila 10. godišnjicu svog rada, tijekom kojeg je različite oblike edukacije pohađalo više od 10.000 pojedinaca. Akademija je danas najveći pružatelj edukativnih sadržaja iz područja financija, imamo veliko iskustvo vezano uz EU regulativu i druge teme, s osobitim naglaskom na tržište kapitala, te će nam biti zadovoljstvo podijeliti naše spoznaje s kolegama iz Crne Gore. Zahvaljujemo Montenegro berzi na ukazanom povjerenju i vjerujemo da ovim Sporazumom uspostavljamo dugotrajnu i plodnu suradnju, rekla je Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze.

Dodatna prednost Akademijinih edukacija u ovim epidemiološkim uvjetima je online edukacija, koju smo uveli prije pola godine i koja se pokazala izuzetno uspješnom i praktičnom, dodala je Melita Marčeta, voditeljica Akademije Zagrebačke burze.

Direktorica Montenegro berze, Milena Vučinić, povodom potpisivanja sporazuma izjavila je kako je financijska pismenost dio opće pismenost, ali i naglasila da su kadrovi sa specijalističkim znanjima glavni nositelji daljnjeg razvoja crnogorskog tržišta kapitala: Živimo u vremenu značajnih promjena u globarnoj burzovnoj i financijskoj industriji. Visoki standardi poslovanja, odgovorno korporativno upravljanje, odnosi s investitorima, digitalizacija i dr. zahtijevaju i podrazumijevaju kontinuiranu edukaciju, osobito u vezi sa suvremenim kretanjima na tržištu kapitala EU, kojoj Crna Gora teži. Uloga i cilj Montenegroberze je da u suradnji s Akademijom Zagrebačke burze pruži mogućnost da crnogorski finacijski stručnjaci osuvremene svoja znanja i čuju stručnjake koji imaju bogato iskustvo.


I sama ću uskoro završiti program Akademije „Osnove odnosa s investitorima“. Dojmovi su sjajni i bili su mi motiv za pokretanje suradnje koju smo danas i formalizirali, zaključila je Milena Vučinić.