Novosti: Održano zimsko izdanje hrvatskih i slovenskih investicijskih dana

10.12.2020. 21:34
Investicijski dani Zagrebačke i Ljubljanske burze prvi su put održani u online izdanju.

Investitori i analitičari imali su priliku poslušati prezentacije 13 eminentnih hrvatskih i slovenskih kompanija uvrštenih na Zagrebačku i Ljubljansku burzu. Sudjelovali su Krka d. d. Novo mesto, Luka Koper d. d., Nova Ljubljanska banka d. d., Petrol, d. d., Ljubljana, Sava Re, d. d., Ljubljana, Telekom Slovenije, d. d., Ljubljana, Skupina Triglav, d. d., Ljubljana,  AD Plastik d. d., Arena Hospitality Group d. d., Atlantic Grupa d. d., Croatian Telecom d.d., Podravka d. d., and Valamar Riviera d. d.

Više od 120 analitičara i investitora iz 60-ak investicijskih društava i banaka iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Estonije, Finske, Luksemburga, Ujedinjenog Kraljevstva, Sjedinjenih Američkih država te Turske pratilo je ovo događanje.

Predstavnici BKS-a i InterCapitala održali su prezentacije o slovenskom i hrvatskom tržištu kapitala, a na događanju su već tradicionalno dodijeljene i nagrade Ljubljanske burze. Po drugi put zaredom Član godine na Ljubljanskoj burzi je hrvatsko investicijsko društvo Intercapital Securities.

Tom prigodom Aleš Ipavec, predsjednik Uprave Ljubljanske burze, izjavio je: "Veliko nam je zadovoljstvo što su se Ljubljanska burza i Zagrebačka burza ponovno udružile kako bi organizirale investicijske dane, ovaj put u online izdanju. Burze surađuju i na drugim područjima promocije i razvoja tržišta, a već smo vidjeli pozitivne ishode naših zajedničkih napora, poput veće vidljivosti naših tržišta i većeg interesa međunarodnih investitora, novih tržišta koja udovoljavaju potrebama malih i srednjih poduzeća i dr. Vjerujemo da možemo još više podignuti ljestvicu moguće suradnje i zaista se radujemo budućim projektima."

Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze, dodala je: "Drago nam je što smo uspjeli održati kontinuitet ovog događaja unatoč zahtjevnim okolnostima. U ovim vremenima važnost otvorenog dijaloga i povezivanja tvrtki i investitora važnija je nego ikad. Zajedno s Ljubljanskom burzom nastavit ćemo istraživati i širiti kanale komunikacije između tvrtki i investitora."

Osnovni cilj ovakvih događanja jest povezati slovenske i hrvatske kompanije s regionalnim i međunarodnim investitorima te i na taj način ojačati njihovu vidljivost i likvidnost, i u tom smislu Zagrebačka i Ljubljanska burza nastavit će s pojedinačnim i zajedničkim aktivnostima na promociji ovog cilja.