Novosti: Održana investicijska konferencija "CEE Investment Opportunities"

01.06.2021. 15:38
Zajednička investicijska konferencija Ljubljanske i Zagrebačke burze

Zagrebačka i Ljubljanska burza održale su online izdanje svoje investicijske konferencije pod nazivom „CEEInvestment Opportunities“.

Ovo događanje održava se od 2014. godine i prilika je da investitori i analitičari putem plenarnih sastanaka saznaju više o najistaknutijim slovenskim i hrvatskim uvrštenim društvima. Cilj je događaja olakšati pristup regionalnim i međunarodnim investitorima za slovenske i hrvatske kompanije te na taj način ojačati njihovu vidljivost i podržati likvidnost. Po prvi puta na ovom događaju slovenskim i hrvatskim društvima pridružila su se i društva uvrštena na Makedonsku burzu.

Prisutni su imali priliku poslušati prezentacije 9 hrvatskih, 7 slovenskih i 2 makedonske kompanije. Sudjelovali su Ad Plastik, Alkaloid, Arena Hospitality Group, Atlantic Grupa, Ericsson Nikola Tesla, Hrvatski Telekom, Komercijalna banka, Krka, Luka Koper, NLB, Petrol, Podravka, Sava Insurance Group, Tankerska Next Generation, Telekom Slovenije, Triglav Grupa, Valamar Riviera i Zagrebačka burza.

U sklopu događanja održane su i prezentacije o slovenskom, hrvatskom i makedonskom tržištu kapitala – prezentirali su predstavnici Interkapital vrijednosnih papira (Hrvatska), NLB Skladi (Slovenija) i Sparkasse Bank (Sjeverna Makedonija).

Prisustvovao je rekordan broj od više od 230 analitičara i investitora iz regije, kao i iz Austrije, Češke, Estonije, Finske, Njemačke, Mađarske, Italije, Malte, Poljske, Ruske Federacije, Švicarske, Turske, Velike Britanije i Sjedinjenih Država.

Zagrebačka i Ljubljanska burza nastavit će s pojedinačnim i zajedničkim aktivnostima promoviranja regionalnog tržišta.