Novosti: Mjesečni izvještaj za svibanj 2022.

02.06.2022. 09:35

Svibanj je donio bolji promet nego mjesec ranije: promet unutar knjige ponuda bio je +8,2% viši, pri čemu je promet dionicama rastao +2,3%. Ukupni se promet poboljšao za +17,1%.

Vrijednost tržišta mjerena tržišnom kapitalizacijom blago je korigirana, kao i većina indeksa: rasli su tek CROBEXtransport i CROBEXkonstrukt, oba oko +3%, te CROBEXnutris i CROBEXplus.

Zagrebačka i Ljubljanska burza održale su još jedno online izdanje svoje dvodnevne investicijske konferencije pod nazivom „CEE Investment Opportunities“. Prisutni su imali priliku poslušati predstavljanja 8 hrvatskih, 7 slovenskih i 2 makedonske kompanije te prezentacije o slovenskom, hrvatskom i makedonskom tržištu kapitala. Događanje je pratilo oko 200 analitičara i investitora iz regije, kao i iz Austrije, Češke, Estonije, Njemačke, Poljske, Španjolske, Turske, Velike Britanije, Sjedinjenih Država i Japana.

Akademija Zagrebačke burze obilježila je 12 godina od osnutka – do sada je kroz Akademijine edukacije prošlo više od 10.000 polaznika. Akademija je razvila ukupno preko 90 različitih programa te organizirala niz besplatnih predavanja za mlade, koje je poslušalo više od 5.000 pojedinaca.

Izvještaji