Novosti: Mjesečni izvještaj za prosinac 2020.

04.01.2021. 16:06
Nakon izvrsnog studenog, prosinac je bio nešto slabiji, s -34% manjim prometom dionicama unutar knjige ponuda te -28% manjim ukupnim prometom. Međutim, u odnosu na listopad, prosinac je donio osjetno bolju statistiku, gdje je promet dionicama i ukupni promet bio otprilike +30% veći.
U odnosu na mjesec ranije, tržišna kapitalizacija dionica ponešto je porasla (+1,3%), a najviše Vodećeg tržišta (+2,1%).
Indeksi su godinu zaključili u plusu, uz iznimku CROBEXkonstrukta, koji je ponešto korigiran. Ostali su indeksi rasli u rasponu od +2,14% (CROBEX10) do +10,13%, koliko je rastao CROBEXturist.
U prosincu su održani tradicionalni zimski Investicijski dani Ljubljanske i Zagrebačke burze, prvi put u online izdanju. Investitori i analitičari imali su priliku poslušati prezentacije 13 eminentnih hrvatskih i slovenskih kompanija uvrštenih na Zagrebačku i Ljubljansku burzu, a sudjelovalo je više od 120 analitičara i investitora iz 60-ak investicijskih društava i banaka iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Estonije, Finske, Luksemburga, Ujedinjenog Kraljevstva, Sjedinjenih Američkih Država te Turske.
Deveti put zaredom dodijeljene su i Nagrade Zagrebačke burze, a godina je zaključena uvrštenjem dionica CIAK grupe d.d. na Službeno tržište Burze.

Izvještaji