Novosti: Mjesečni izvještaj za ožujak 2024.

02.04.2024. 14:08

Ožujak nastavlja pozitivan trend iz mjeseca ranije, s gotovo +22% boljim prometom dionicama unutar knjige ponuda, +160% više prometa obveznicama te +40,6% većim ukupnim prometom.

Tržišna kapitalizacija također nastavlja rasti, dionica gotovo +4%, a najizrazitije onih u sastavu Vodećeg tržišta, +6,3%.

Dionički indeksi mjesec su bez iznimke zaključili u plusu: najbolji rezultat ostvario je CROBEXindustrija (+6,6%), dok su ostali većinom rasli oko 3-4%.

Zagrebačka burza i ove je godine bila jedna od više od 100 svjetskih burzi na kojima je simboličkim zvukom zvona označen početak trgovanja povodom Međunarodnog dana žena kako bi se skrenula pažnja na važnu ulogu poslovnog sektora u unaprjeđenju ravnopravnosti spolova, a u svrhu postizanja ciljeva održivog razvoja i podizanja svijesti o načelima osnaživanja žena.

Akademija Zagrebačke burze ponovno se aktivno uključila u obilježavanje Tjedna novca, vodećeg globalnog događaja podizanja svijesti o važnosti financijskog obrazovanja te financijske uključenosti za djecu i mlade. U aktivnostima Akademije tim povodom do sada je sudjelovalo više od 1.400 učenika i studenata iz cijele Hrvatske i inozemstva.

 

Izvještaji