Novosti: Mjesečni izvještaj za ožujak 2022.

04.04.2022. 11:44

Iza domaćeg tržišta kapitala mjesec je solidne trgovinske statistike: promet unutar knjige ponuda bio je +28% bolji nego u veljači, od čega je promet dionicama rastao +30,5%, a promet ETF-ovima +5%. O živosti tržišta svjedoči i povećan broj transakcija, a rasla je i tržišna kapitalizacija (dionica +2%, ETF-ova +22%).

Indeksi su bez iznimke rasli, u rasponu od otprilike 2% (CROBEXindustrija, CROBEXkonstrukt) do čak +12% (CROBEXtransport).

Zagrebačka burza i ove godine bila je među više od 100 svjetskih burzi na kojima je simboličkim zvukom zvona označen početak trgovanja povodom Međunarodnog dana žena. Tom prilikom odaslane su ključne poruke vezano uz položaj žena, posebice o ulozi koju poslovni i financijski sektor može imati u osnaživanju žena kao važnog globalnog cilja održivog razvoja.

Akademija Zagrebačke burze devetu se godinu zaredom uključila u obilježavanje Svjetskog tjedna novca, u kojem je u svijetu do sada sudjelovalo više od 53 milijuna djece i mladih. U aktivnostima Akademije povodom Tjedna novca do sada je sudjelovalo više od 1.000 učenika i studenata iz cijele Hrvatske i inozemstva.

Na samom kraju mjeseca uvrštena je prva dionica ove godine, ona društva Mon Perin d.d., a obilježeno je i 30 g. od prve transakcije na Zagrebačkoj burzi.

Izvještaji