Novosti: Mjesečni izvještaj za listopad 2021.

03.11.2021. 09:48

U listopadu je promet dionicama unutar knjige ponuda bio nešto slabiji nego mjesec ranije (-13,6%), no porast blok-prometa dionicama u konačnici je rezultirao rastom ukupnog prometa od +25,8% na mjesečnoj razini.
Tržišna kapitalizacija uglavnom se zadržala na prošlomjesečnim razinama, a indeksi su mjesec zaključili prilično solidno – većina je zabilježila pozitivan pomak, pri čemu je najviše rastao CROBEXturist (+2,48%).

U listopadu je održana tradicionalna konferencija Zagrebačke burze i Udruge mirovinskih fondova i mirovinskih osiguravajućih društava „Izazov promjene“. Okupila je više od 400 sudionika financijske industrije iz Hrvatske i regije te 20-ak uglednih govornika, među kojima su bili i potpredsjednik Vlade i ministar financija dr. Zdravko Marić; ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović; dr. Ante Žigman, predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga; te guverner dr. Boris Vujčić.

Na konferenciji su po 12. put dodijeljene nagrade Poslovnog dnevnika u suradnji sa Zagrebačkom burzom kompanijama koje su ostvarile najbolje odnose s investitorima.

Izvještaji