Novosti: Mjesečni izvještaj za listopad 2020.

03.11.2020. 15:16

Listopad je donio pad prometa unutar knjige ponuda od -22%, pri čemu je promet dionicama korigiran -26,5%. Blok promet dionicama amortizirao je veću korekciju ukupnog prometa, koji je u konačnici bio +6% veći nego mjesec ranije.

Tržišna kapitalizacija ostala je otprilike ista, dok je ona dionica u Vodećem tržištu udvostručena obzirom da se tom najzahtjevnijem tržišnom segmentu u listopadu pridružila dionica Hrvatskog telekoma d.d., dok su indeksi korigirani u rasponu otprilike -1% do -8%. U pozitivnoj zoni, iako s minimalnim rastom, zadržao se samo CROBEXindustrija.

U listopadu su predstavljene nove internetske stranice Burze, usmjerene boljem korisničkom iskustvu te novom načinu prezentiranja informacija kako bi one korisnicima bile još dostupnije i razumljivije.
U Rovinju je održana konferencija "Izazov promjene", najvažnije okupljanje financijske industrije u Hrvatskoj i regiji, koju već devetu godinu zajednički organiziraju Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava i Zagrebačka burza. Sudionicima su se obratili potpredsjednik Vlade i ministar financija dr. Zdravko Marić; ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović; guverner dr. sc. Boris Vujčić; čelnik Hanfe dr. sc. Ante Žigman, kao i brojni drugi ugledni domaći i strani govornici.

Potpisom sporazuma o suradnji Montenegro berza i Zagrebačka burza uspostavile su partnerski odnos primarno na području edukacije, s ciljem unaprjeđenja stručnih znanja te profesionalnog usavršavanja sudionika crnogorskog tržišta kapitala putem edukacija Akademije Zagrebačke burze.

Periodična izvješća