Novosti: Mjesečni izvještaj travanj 2020

05.05.2020. 11:29
Travanj je obilježen razmjernim smirivanjem aktivnosti na tržištu, pri čemu je promet dionicama unutar knjige ponuda prepolovljen, a ukupni promet niži je -60%, no još je uvijek značajno viši nego u siječnju ove godine (+50%-ak kada je riječ o dioničkom prometu unutar knjige ponuda).

Vrijednost tržišta iskazana tržišnom kapitalizacijom porasla je više od +3% u odnosu na mjesec ranije, a svi su indeksi nakon turbulentnog ožujka također zabilježili oporavak te rasli u rasponu od +4,3% (CROBEX i CROBEX10) do +23% (CROBEXkonstrukt).

Zagrebačka burza u travnju je ponovno uspješno okončala godišnji akreditacijski proces za lokalnog operatera LEI oznaka od strane Globalne LEI zaklade (GLEIF), čime je još jednom potvrđena kvaliteta ove usluge. Burza je ovlaštena izdavati LEI oznake subjektima registriranima u 12 zemalja, upravlja s više od 1.100 oznaka, a pritom je kontinuirano među najboljim operaterima LEI oznaka u svijetu, prema mjesečnim izvješćima o kvaliteti podataka koje objavljuje GLEIF.

Akademija Zagrebačke burze u travnju je uspješno održala prve online seminare, uz odličan odaziv polaznika.

Izvješća