Novosti: Mjesečni izvještaj rujan 2020

01.10.2020. 15:02
U rujnu se nastavio relativno dobar trend iz kolovoza: promet dionicama unutar knjige ponuda bio je +17% bolji, a ukupni promet +21,4%.

Kapitalizacija cjelokupnog tržišta bila je +4,2% veća, čemu su najviše pridonijele obveznice.

Indeksi su uglavnom stagnirali ili su blago korigirani, dok su nešto izrazitiju korekciju osjetili CROBEXkonstrukt (-5,5%) i CROBEXnutris (-3,15%).

U rujnu je najavljeno održavanje konferencije "Izazov promjene", najvažnijeg okupljanja financijske industrije u Hrvatskoj i regiji. Konferenciju već devetu godinu zajednički organiziraju Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava i Zagrebačka burza.

Svoje sudjelovanje, između ostaloga, potvrdili su ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović, čelnik Hanfe dr. sc. Ante Žigman te guverner dr. sc. Boris Vujčić, dok se očekuje potvrda dolaska ministra financija Zdravka Marića. Predviđena su i brojna druga predavanja domaćih i stranih govornika koji će sa sudionicima podijeliti svoje znanje, iskustvo i ekspertizu iz domene globalnih i europskih ekonomskih i tržišnih kretanja te upravljanja imovinom fondova. Poslovni dnevnik u suradnji sa Zagrebačkom burzom na Konferenciji će po jedanaesti put dodijeliti nagrade tvrtkama koje su ostvarile najbolje odnose s investitorima.

Izvješća