Novosti: Konferencija “CEE Investment Opportunities”, Ljubljana

06.12.2023. 14:51
Ljubljanska i Zagrebačka burza bile su domaćini tradicionalne zajedničke investicijske konferencije "CEE Investment Opportunities“, održane u Ljubljani.
 
Konferencija se održava od 2014. godine, a investitorima i analitičarima pruža vrijednu priliku za neposrednim susretom s eminentnim izdavateljima s Ljubljanske i Zagrebačke burze kroz niz individualnih sastanaka. Cilj je ovog događanja olakšati dostupnost slovenskih, hrvatskih i drugih regionalnih tvrtki domaćim i stranim investitorima te time povećati njihovu vidljivost. Drugu godinu zaredom sudjelovale su i kompanije s Makedonske burze, a po prvi put i kompanije s Bugarske burze.


 
Sudjelovali su sljedeći izdavatelji:
- Slovenija: Krka, Petrol, Sava Re, Telekom Slovenije, Triglav Grupa, Luka Koper, NLB, Cinkarna Celje,
- Hrvatska: AD Plastik, Arena Hospitality Group, Atlantic Grupa, Hrvatski Telekom, Valamar Riviera, Span, Podravka, Končar Elektroindustrija
- Sjeverna Makedonija: Komercijalna banka, Alkaloid
- Bugarska: Monbat, Telematic Interactive.
 
Održane su i prezentacije o slovenskom i hrvatskom tržištu kapitala od strane stručnjaka iz Ilirike (SI) i InterCapital Securities (HR).
 
Na konferenciji je aktivno sudjelovalo oko 30 analitičara i investitora iz Slovenije, Hrvatske i Bugarske, koji su s 20 kompanija održali oko 160 sastanaka.
 
I Ljubljanska i Zagrebačka burza nastavit će s pojedinačnim i zajedničkim aktivnostima usmjerenima poticanju interesa investitora i jačanju povjerenja u regionalno tržište kapitala.