Novosti: Javno savjetovanje o Izmjenama i dopunama Cjenika

01.02.2023. 10:09
Zagrebačka burza otvara javno savjetovanje o prijedlogu Izmjena i dopuna Cjenika kako bi svoje poslovanje prilagodila ekonomskom okruženju u kojem djeluje te korisnicima pružila najvišu moguću razinu usluga. Burza je predložene Izmjene i dopune Cjenika formirala uzevši u obzir zahtjevne ekonomske okolnosti u kojima posluje već više godina, ali i činjenicu da navedene naknade nisu mijenjane praktički od njihovog uvođenja. Ponajprije se radi o naknadama za korištenje i distribuciju podataka o trgovini koje su usklađene s naknadama koje druge burze naplaćuju za ovu vrstu usluga, izdavanje potvrda, kao i uslugu objavljivanja izvješća o trgovanju (ZSE APA servis). Kod određivanja predmetnih naknada Burza je, također, uzela u obzir i cijene održavanja servisa koji omogućavaju pružanje navedenih usluga, vodeći računa da predložene promjene naknada u minimalnoj mjeri utječu na korisnike usluga, ali i da Burzi omogućavaju višu razinu pružanja usluga.

Cilj i svrha javnog savjetovanja je prikupiti mišljenje zainteresirane javnosti o predloženim Izmjenama i dopunama Cjenika

Svoje sugestije i prijedloge možete uputiti na adresu elektroničke pošte: legal@zse.hr ili na adresu: Zagrebačka burza d.d., Ivana Lučića 2a/22, 10000 Zagreb.

Javna rasprava otvorena je do 07. veljače 2023. godine.

Dokumenti: