Novosti: Investicijski dan Zagrebačke i Ljubljanske burze - CEE investment opportunities

02.12.2021. 14:05
Održano je zimsko izdanje slovenskog i hrvatskog investicijskog dana pod nazivom „CEE investment opportunities – winter edition“,  s ukupno 177 online sastanaka.

Investitori i analitičari imali su priliku susresti se s predstavnicima 18 eminentnih kompanija uvrštenih na Zagrebačku, Ljubljansku i Makedonsku burzu. Sudjelovali su Krka, Luka Koper, Nova Ljubljanska banka, Petrol, Sava Re, Telekom Slovenije, Triglav Group, Cinkarna Celje, AD Plastik, Arena Hospitality Group, Atlantic Grupa, Hrvatski Telekom, Končar Elektroindustrija, Podravka, Span, Valamar Riviera, Alkaloid i Komercijalna Banka.

Sudjelovalo je više od 55 analitičara i investitora iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Estonije, Austrije, Mađarske. Švicarske, češke, Estonije i SAD-a.

Osnovni cilj ovakvih događanja jest povezati slovenske i hrvatske kompanije s regionalnim i međunarodnim investitorima te i na taj način ojačati njihovu vidljivost i likvidnost, i u tom smislu Zagrebačka i Ljubljanska burza nastavit će s pojedinačnim i zajedničkim aktivnostima na promociji ovog cilja.